Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Буряк, маринований із часником
Буряк, маринований із часником

Буряк, маринований із часником

Буряк, маринований із часником - це чудова закуска на всі часи. Крім того, це ще й неймовірно корисна закуска. Буряк хороше джерело вітаміну C, міді та фосфору. Буряк усуває токсини в організмі. Прийом в їжу буряка запобігає появі або зростанню злоякісних пухлин. Ця властивість набуває чинності завдяки наявності в буряку фолієвої кислоти, яка сприяє створенню нових клітин. Буряк також має омолоджуючі властивості. Він вживається як загальнозміцнюючий, що покращує травлення і обмін речовин засіб. Часник же незамінний взимку. Він оберігає наш організм від застуди і всяких хвороб. Тому взимку така закусочка з відвареною або смаженою картопелькою просто незамінна.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Буряк — 500 г.
  2. 2. Часник — 4 зубчики
  3. 3. Винний оцет — 4 ст. л.
  4. 4. Цукор — 2 ст. л.
  5. 5. Лавровий лист — 2 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Духмяний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промити буряк і потім щільно загорнути його у фольгу, запекти в духовці протягом приблизно 1,5 години, до готовності. Витягнути буряк із духовки і залишити її остигати.

  2. Налити в каструлю близько 250 мл. води. Туди ж додати пару горошин духмяного перцю, лавровий лист, цукор і сіль за смаком.

  3. Довести воду до кипіння і кип'ятити приблизно 5 хвилин, потім остудити до теплого стану.

  4. Часник очистити і нарізати тонкими пластинками. Остиглий буряк почистити і порізати невеликими тонкими шматочками.

  5. У банку скласти пластинки буряку, періодично присипаючи їх часником. Туди ж додати трохи винного оцту.

  6. У банку налити остиглу воду і закрити щільно кришкою. Банку прибрати в холодильник на дві доби.

  7. Маринований буряк можна використовувати для салатів, перших страв або як гарнір до картоплі.