
Яловичий язик із грибним соусом
На жаль, рецептів приготування язика не так вже й багато. В основному, це заливні язики. Але навіть такий простий рецепт можна по-різному удосконалити і зробити його більш цікавим і навіть святковим. У цій страві яловичий язик сам по собі досить ситний. До того ж, соус до нього такий же - святковий. Біле вино додасть м'ясу соковитості та зробить його більш м'яким. Стало вже майже звичним - додавати вино до подібних страв. Такий яловичий язик точно зможе здивувати ваших гостей своєю незвичністю і вишуканістю, бо приготовлений під соусом язик - це цікаво, смачно і ситно. Та й виглядає страва дуже презентабельно, що цілком пояснює набір інгредієнтів.
Інгредієнти
Яловичий язик
1 шт.
Печериці
300 г.
Вершки
250 мл.
Цибуля
1 шт.
Масло вершкове
100 мл.
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Морква
2 шт.
Біле вино
150 мл.
Корінь селери
1 шт.
Мука
100 г.
Етапи приготування
01
Помити язик та варити у кип'яченій воді, при цьому вкинути туди цибулю та моркву, коріння селери, петрушку. Потім посолити та поперчити воду.
02
Після того, як язик буде готовий, зняти з нього шкіру під холодною водою та нарізати невеликими шматками.
03
Нарізати цибулю та гриби, дрібно моркву та обсмажити на маслі з дрібкою солі. Овочі обсмажити разом.
04
У міру готовності до овочів додати борошно та перемішати все. Влити біле вино в сковорідку та почекати, поки воно випарується. В останю чергу влити вершки до соусу та вкинути перець, чекати поки зможе загуснути. Після того, як соус буде готовий, полити ним язик.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів