Яловичий язик із грибним соусом - Image

Яловичий язик із грибним соусом

Кількість порцій: 4Час приготування: 50 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

На жаль, рецептів приготування язика не так вже й багато. В основному, це заливні язики. Але навіть такий простий рецепт можна по-різному удосконалити і зробити його більш цікавим і навіть святковим. У цій страві яловичий язик сам по собі досить ситний. До того ж, соус до нього такий же - святковий. Біле вино додасть м'ясу соковитості та зробить його більш м'яким. Стало вже майже звичним - додавати вино до подібних страв. Такий яловичий язик точно зможе здивувати ваших гостей своєю незвичністю і вишуканістю, бо приготовлений під соусом язик - це цікаво, смачно і ситно. Та й виглядає страва дуже презентабельно, що цілком пояснює набір інгредієнтів.

Інгредієнти

Яловичий язик

1 шт.

Печериці

300 г.

Вершки

250 мл.

Цибуля

1 шт.

Масло вершкове

100 мл.

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Морква

2 шт.

Біле вино

150 мл.

Корінь селери

1 шт.

Мука

100 г.

Етапи приготування

01

Помити  язик та варити у кип'яченій воді, при цьому вкинути туди цибулю та моркву, коріння селери, петрушку. Потім посолити та поперчити воду.

02

Після того, як язик буде готовий, зняти з нього шкіру під холодною водою та нарізати невеликими шматками.

03

Нарізати цибулю та гриби, дрібно моркву та обсмажити на маслі з дрібкою солі. Овочі обсмажити разом.

04

У міру готовності до овочів додати борошно та перемішати все. Влити біле вино в сковорідку та почекати, поки воно випарується. В останю чергу влити вершки до соусу та вкинути перець, чекати поки зможе загуснути. Після того, як соус буде готовий, полити ним язик.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Яловичий язик із грибним соусом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua