
Мухамара
Батьківщиною цієї гострої овочевої пасти вважається сирійське місто Алеппо. Мухамара – популярна в близькосхідних країнах (зокрема, в Туреччині, Ізраїлі та Сирії) класична закуска, що представляє собою густий ароматний соус-діп яскраво помаранчевого кольору з різних видів перців (болгарського солодкого і гострого чилі), запечених в духовці або обсмажених на грилі, волоських горіхів, часнику і спецій. Розбавляють суміш оливковою олією і лимонним соком. Цю пюреобразную закуску традиційно подають як намазку зі скибочкою свіжого хліба, а також в якості пряного соусу до шашлику і м'ясних страв. Мухамара відмінно зберігається в холодильнику, тому її можна приготувати в сезон перців як заготовку на зиму.
Інгредієнти
Солодкий перець
5 шт.
Перець чилі
2 шт.
Волоські горіхи
200 г
Кмин
5 г
Кориця
5 г
Лимон
1 шт.
Мед
1 ст. л.
Оливкова олія
40 мл
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Петрушка
50 г
Часник
2 зуб.
Хліб
30 г
Етапи приготування
01
Солодкі перці змастити олією, наколоти і запікати в духовці 40 хвилин при 200-220 градусах. Скласти гарячі перці в пакет, щільно зав'язати, щоб не потрапляло повітря. Через хвилин 20 очистити шкірку і насіння. Подрібнити в блендері.
02
Подрібнити хліб, часник, горіхи (злегка підсушені на сковорідці), петрушку, перці чилі в блендері, додати раніше зроблене пюре з запечених перців.
03
Додати мед, лимонний сік, корицю, кмин. Посолити і поперчити. Розвести оливковою олією до пастоподібного стану. Добре перемішати.
04
Укласти в баночку і зберігати в холодильнику.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів