Рис з кумином - Image

Рис з кумином

Кількість порцій: 3Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Пропонований простий і швидкий гарнір – яскравий приклад того, як звичайна крупа перетворилася до невпізнання завдяки грамотному додаванню запашних приправ і пряних спецій. Неймовірно ароматний рис за індійським рецептом вмить зруйнує Ваше звичне уявлення про цей білий злак. Успіх страви багато в чому залежить від вибору правильного рису. Краще всього використовувати басматі – індійський сорт рису, зерно якого має витягнуту форму і щільну структуру. Завдяки приємному тонкому аромату, що нагадує попкорн, і вишуканому солодкуватому смаку басматі прозвали «королем рису». Він володіє високим водопоглинанням і здатний вбирати в себе аромати і запахи всіх інгредієнтів, з якими він готується.

Інгредієнти

Рис (довгий або басматі)

200

Рослинна олія

30 мл

Лавровий лист

1 г

Кориця палички

1 шт

Гвоздика

2 шт

Чорний перець (горошок)

2 шт

Кмин

10 г

Вода

450 мл

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Вимити рис і замочити на 1 годину, щоб був розсипчастим.

02

Нагріти олію в глибокій каструлі з товстим дном (з кришкою). Додати лавровий лист, паличку кориці, гвоздику, кмин і перець.

03

Через кілька хвилин додати замочений рис і смажити 5 хвилин.

04

Додати воду і приправити сіллю. Збільшити вогонь. Помішувати якомога рідше, щоб не пом'яти рис.

05

Коли вода почне випаровуватися зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 5-7 хвилин, поки рис не буде готовий.

06

Прикрасити нарізаною м’ятою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Рис з кумином – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua