Тонке хрустке печиво з кунжуту - Image

Тонке хрустке печиво з кунжуту

Кількість порцій: 3Час приготування: 1 год 25 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Чи знаєте ви, що для того, щоб наситити організм життєво необхідним кальцієм, далеко не єдиний вихід - кілограмами поглинати сир та іншу звичну нам молочку. І ковтати кальцій в пігулках теж не потрібно. Пропонуємо вам замість усього цього ... спекти печиво. Ні, у нас все в порядку з логікою. Просто ми знаємо, що в кунжуті кальцію міститься набагато більше, ніж в молочних продуктах, і засвоюється він при цьому набагато краще. До речі, печиво за цим рецептом виходить легким, тоненьким і дуже хрустким, з яскраво вираженою карамельно-горіховою нотою. При цьому воно практично не містить борошна та олії, так що його цілком можна зарахувати до дієтичного меню. У всякому разі воно не менш смачне, ніж інша випічка, але при цьому, як ви вже зрозуміли, користь від нього очевидна.

Інгредієнти

Кунжут

150 г

Борошно

65 г

Розпушувач

0,5 ч.л.

Вершкове масло

60 г + ще трохи для змащування

Тростинний цукор

250 г

Яйця

1 шт.

Сіль

0,5 ч.л.

Ванільний цукор

1 ч.л.

Лимон

0,5 шт.

Етапи приготування

01

Борошно, розпушувач і сіль просійте в миску.

02

З половинки лимона вичавіть 1 ч.л. соку.

03

Масло залиште ненадовго при кімнатній температурі для розм'якшення, після міксером збийте з цукром.

04

Потім додайте яйце, ванільний цукор і лимонний сік і збивайте ще приблизно 30 секунд.

05

Не припиняючи збивання, на низькій швидкості міксера порціями введіть в суміш борошно, збийте до однорідності.

06

Після лопаткою вмішайте в суміш кунжут

07

Ємність з тістом накрийте тарілкою і поставте в холодильник на 1 годину.

08

Духовку нагрійте до 180°C. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть її вершковим маслом.

09

Чайною ложкою викладіть коржики на великій відстані один від одного, тому що вони розтікаються - всього на противень уміщається близько 12 штук. В результаті в процесі випічки кожне печиво повинно вийти приблизно 0,7 см в діаметрі.

10

Випікайте печиво в нагрітій духовці близько 8-9 хвилин, уважно стежте, щоб воно не підгоріло (якщо печиво сильно зазолотиться, його хвилин через 5 можна перевернути на інший бік).

11

Готове печиво остудіть і подавайте до чаю або кави.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв