Рататуй з гарбузом і орегано - Image

Рататуй з гарбузом і орегано

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Всі Ви, напевно, дивилися відомий на весь світ американський мультфільм про маленького щурика Ремі, який обожнював готувати. На честь його улюбленої страви і дали назву мультику. А готував головний герой страву рататуй – кулінарний шедевр прованської кухні, що представляє собою яскраву і насичену овочеву комбінацію із середземноморськими травами. Вона служить приголомшливим гарніром до м'яса або риби, а також прекрасна в якості самостійної закуски. Незаперечний плюс рататуя в тому, що в літній період всі інгредієнти доступні як ніколи і завжди під рукою, точніше на грядках. Сьогодні пропонуємо насолодитися незвичним, але від цього не менш смачним варіантом цієї страви – рататуєм з гарбузом і орегано.

Інгредієнти

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Часник

3 зуб.

Лавровий лист

1 шт.

Орегано

20 г

Олія оливкова

60 мл

Гарбуз

500 г

Помідори

2 шт.

Цукіні

500 г

Петрушка

20 г

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Етапи приготування

01

Цибулю і часник очистити від лушпиння, нарізати. Цибулю і часник змішати з орегано, додати лавровий лист, пасерувати у великій каструлі на оливковій олії 10 хвилин до золотистого кольору цибулі.

02

Помідори помити, нарізати кубиками. Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння. М'якоть гарбуза нарізати кубиками.

03

Помідори і гарбуз змішати з цибулею і приправами і залишити на повільному вогні близько 20 хвилин, накривши кришкою. Час від часу неоходімо помішувати овочі.

04

Петрушку помити, просушити, дрібно нарізати. Цукіні помити і нарізати кубиками. Додати до помідорів та гарбуза цукіні і готувати ще 30 хвилин на середньому вогні, іноді помішуючи. Подавати рататуй на стіл гарячим, прикрасивши петрушкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв