Пишний пиріг з соковитою маковою начинкою і родзинками - Image

Пишний пиріг з соковитою маковою начинкою і родзинками

Кількість порцій: 12Час приготування: 1 год 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Головною родзинкою цього смачного пирога є начинка з насиченим ароматним смаком. Перед приготуванням пирога, важливо правильно приготувати макову начинку. Найчастіше мак просто заливають гарячою водою і залишають настоюватися і розбухати, або доводять до кипіння і відціджують через дрібне сито. Готувати начинку з маку потрібно безпосередньо перед використанням, щоб зберегти її м'якість і пластичність. Додаткові інгредієнти, горіхи, мед, родзинки, ще більше збагачують начинку, роблять її більш соковитою і ароматною. Цей смачний пишний пиріг з соковитою маковою начинкою та родзинками зможе прикрасити будь-яке сімейне чаювання.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

400 г.

Сир кисломолочний 9%

250 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

200 мл.

Маргарин Olkom столовий 82,2%

100 г.

Мед-крем Асканія-Пак журавлина 250г

100 г.

Родзинки

100 г.

Лісовий горіх Metro Chef несмажений 500г

100 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

80 г.

Фісташки смажені

50 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

2 шт.

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

1 уп.

Пудинг Omira ванільний з вершками 200г

2 ст. л.

Цедра лимону Kotanyi 14г

0,5 ч. л.

Сіль Єгипет

за смаком

Етапи приготування

01

У мисці змішати борошно, дріжджі, цукор, лимонну цедру і сіль.

02

У каструлі трохи нагріти молоко, потім викласти в нього маргарин і розтопити його.

03

Після цього додати сухі інгредієнти і 1 яйце. Вимісити тісто до стану, коли воно буде відлипати від каструлі. Потім прибрати його в тепле місце хвилин на 20.

04

Для начинки потрібно: сир розтерти з яйцем і пудинговою сумішшю. Додати родзинки, мак та лісові горіхи.

05

Тісто розкатати і викласти на нього начинку, але залишити краї вільними. Потім згорнути його рулетом і нарізати скибочками, товщиною близько 2 см.

06

Шматочки рулету скласти в роз'ємну форму, зрізом вниз і залишити на 15 хвилин.

07

У цей час розігріти духовку до 175°С.

08

Форму поставити в духовку і випікати близько години. Далі пиріг остудити і вийняти з форми. Прикрасити його фісташками і подавати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв