
Повидло сливове
Сливове повидло - відмінний варіант солодких ласощів. Повидло зі слив - це і прекрасна начинка для пирогів, і смачний готовий десерт, і прекрасна заготівля слив на зиму. Найкраще для виготовлення домашнього повидла брати зрілі плоди темно-фіолетового кольору - так в підсумку готове повидло матиме насичений яскраво-виражений окрас. Чим спелее плоди, тим менше часу знадобитися для їх приготування. Приготування в домашніх умовах процес не легкий, але в підсумку при правильній тепловій обробці повидло буде зберігатися тривалий час. Сливове повидло можна злегка ароматизувати, додавши в нього трохи меленої гвоздики, кориці або імбиру.
Інгредієнти
Сливи
3,2 кг
Цукор
2,5 кг
Вода
1 склянка
Етапи приготування
01
Помити сливи, видалити кісточки. У воду засипати цукор і довести до кипіння. Викласти в готовий сироп сливи, варити ще близько 30 хвилин до розм'якшення.
02
Остудити, готову масу за допомогою блендера перетворити на пюре. Знову поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності (близько години). Щоб перевірити готовність, капнути повидло на блюдце - якщо, охолонувши, воно не розтікається, то можна розливати по банках.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів