
Судак по-київськи
Мабуть, назва цієї чудесної страви з'явилася від того, що давним-давно хтось першим додумався приготувати судака саме з картоплею і під таким чудовим соусом. Сталося це в славній столиці, і з тих пір рецепт має таку назву. Але суть навіть не в цьому. А в тому, що риба, приготовлена в духовці, - це завжди чудово. Ви можете дивуватися, але страва виходить настільки ситною і в той же час соковитою і не жирною, що вас це вразить не менше, аніж сам смак цієї цікавого страви. Завдяки соусу риба виходить ще більш соковитою і смачною. Так що можете сміливо готувати таку страву до приходу друзів або родичів. Тому що виглядає вона досить вишукано.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Oселедець Добра Риба Делікатесний 500г
100 г.
Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л
40 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
80 г.
Сир Херсонський Сир Королівський 45%
15 г.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
1 шт.
Масло вершкове домашнє
10 г.
Картопля фасована
100 г.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
20 г.
Креветка Flagman Коктейльна чищена варено-морожена без голови 160г
30 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Маслини Маестро де Оліва чорні без кісточки 360г
за смаком
Борошно 7 1кг
50 г.
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно нечищену картоплю відварити та почистити. Нарізати картоплю шматочками товщиною 1 см. Розігріти на сковороді олію. Викласти в розігріту олію шматочки картоплі та обсмажити з двох сторін до золотистого кольору. Поперчити філе судака. Посолити. Обваляти рибу в борошні.
02
Окремо викласти рибу в розігріту олію та обсмажити з двох сторін до золотистої скоринки. Сковорідку або деко застелити пергаментом, на нього покласти шматочки картоплі, а на картоплю викласти судак.
03
Варене яйце розрізати на дві частини. Викласти половинки яйця на рибу. Тепер потрібно приготувати соус. На сковорідці розігріти вершкове масло. Викласти в масло креветки. Додати трохи білого вина та довести до кипіння. Коли вийде запах спирту, влити вершки, довести до кипіння, приправити сухим бульйонним кубиком та дати трохи покипіти. Викласти отриманий соус на яйця. Посипати тертим сиром. Поставити сковорідку в розігріту до 180ºС духовку на 10 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів