
Пиріг з сьомгою і сиром фета
Закритий пиріг з ароматною сьомгою, шпинатом і середземноморським сиром фета відноситься до традиційної грецької несолодкої випічки. Греки вже точно знають толк в приготуванні вишуканої їжі. Всіма відомий солонуватий і гострий сир фета надає будь-якій страві пікантний смак. У пропонованому рецепті він під дією високої температури розплавляється і ніжно розтікається по всій начинці. Фету можете замінити більш доступною, але не менш пікантною бринзою, а сьомгу відмінно замінить форель. Червона рибка в вершковій заливці – це щось. Божественний смак і насичений аромат не залишить байдужим будь-якого гурмана. Якщо Ви перейнялися ідеєю середземномор'я, поспішіть порадувати близьких ситним грецьким пирогом.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
250 г
Масло вершкове
125 г
Яйце куряче
2 шт.
Сіль
за смаком
Сьомга
500 г
Сир фета
250 г
Шпинат
350 г
Сметана
40 г
Етапи приготування
01
Вершкове масло заморозити. Дістати масло з морозилки і натерти на тертці. Додати просіяне борошно і сіль. Перемішати, щоб вийшли крихти.
02
У масі зробити поглиблення, розбити туди яйце. Додати кілька столових ложок дуже холодної води і швидко замісити тісто. Тісто накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник мінімум на 30 хвилин.
03
Тісто розділити на 2 пласти: 2/3 і 1/3, більший розкачати і викласти у форму. Крупно нарізати рибу. Нарізати кубиками фету. Змішати в мисці рибу, фету, шпинат. Додати сметану і сіль.
04
Духовку розігріти до 180 градусів. Викласти начинку на нижній пласт тіста, накрити верхнім. Поставити форму в духовку і випікати близько 80 хвилин. За 10 хвилин до кінця змастити пиріг трохи збитим яйцем.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів