
Пахлава "1000 і 1 ніч"
Пахлава - це східні ласощі, які дуже популярні в Азербайджані, Туреччині, Вірменії. З цього виходить, що варіантів приготування цих солодощів дуже багато, і в кожній країні вони подаються по-особливому. Обов'язковим інгредієнтом у пахлаві є горіхи і мед, причому горішки можна використати на ваш смак: фундук, волоські, мигдаль - різноманітно, смачно і вишукано. Відомий той факт, що пахлаву в Туреччині ніколи не запивають чаєм, а виключно тільки водою. Але оскільки ми живемо не в східній країні, тому балувати себе можемо чим захочемо: і чаєм, і кавою і іншими корисними напоями. Якщо ці ласощі уміє готувати кожна турецька господиня, то чому б і нам не освоїти мистецтво приготування цього солодкого тістечка. Здивуємо своїх близьких?!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Тісто Рудь листкове 1000г
500 г.
Волоський горіх
300 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
270 г.
Вода негазована Аквуля 2л
130 мл.
Масло вершкове домашнє
80 г.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
3 мл.
Кориця Еко мелена 20г
1 ч. л.
Етапи приготування
01
У невелику посудину налити 130 мл. води і розчинити 1 склянку цукру. Довести сироп до кипіння і додати лимонний сік. Кип'ятити п'ять хвилин.
02
Узяти листкове тісто і розділити на дві половини. Сформувати два прямокутники і покласти один у спеціальну форму для випічки. Форму слід змастити вершковим маслом.
03
Горіхи дрібно посікти і посипати разом із цукром і корицею тісто. Потім покласти зверху другий пласт і акуратно притиснути його. Пахлаву змастити вершковим маслом і накреслити ножем ромби.
04
Розігріти духовку до 180°C і випікати пахлаву 20 хвилин, а потім ще 15 хвилин вже при температурі 200°С. Готову пахлаву полити сиропом і розрізати ромбами по намічених лініях.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів