Відкритий пиріг з гарбузом, пореєм і козячим сиром - Image

Відкритий пиріг з гарбузом, пореєм і козячим сиром

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Відмінне поєднання сирного тіста, гарбуза, цибулі-порею і козячого сиру. Тісто для пирога може бути рубаним і листковим, але тільки не дріжджовим. Не замішують тісто руками, інакше вийде важким. Щоб тісто для пирога було більш ніжним і розсипчастим, рекомендується перед випічкою витримати його в холодильнику як мінімум 30 хвилин. Тісто, викладене в форму, потрібно проколоти вилкою в декількох місцях, щоб не здулося, поставити в духовку і випікати до появи рум'яної скоринки, через 10-12 хвилин перевірити, чи не вздулося тісто, при необхідності знову проколоти виделкою і притиснути його до дна форми. Пиріг можна подавати як самостійну страву. Перед подачею посипають дрібно нарізаною зеленню.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

3 ст. л.

Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%

за смаком

Чебрець свіжий 50г

1,5 ч. л.

Сіль Єгипет

за смаком

Цибуля порей

1 шт.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

2 ст. л.

Масло вершкове домашнє

за смаком

Гарбуз Хоккайдо

150 г.

Сир козячий Entrepinares

2,5 ст. л.

Яйце куряче С0 1шт

0,5 шт.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

2 ч. л.

Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л

1,5 ст. л.

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Духовку розігріти до 180°С, подрібнити розм'якшене масло на шматочки, змішати з борошном, додати тертий пармезан і чебрець, поступово вливати воду, постійно замішуючи тісто. Після чого, прибрати в холодильник на 30 хвилин.

02

Гарбуз очистити і нарізати шматочками, покласти на деко, скропити зверху оливковою олією, приправити спеціями, випікати протягом 15 хвилин, після остудити.

03

Цибулю нарізати кільцями, викласти на розігріту сковороду з вершковим маслом та оливковою олією. Обсмажити. Цибуля не повинна пригорати. Влити вино до цибулі, протушкувати до випарювання рідини. За смаком додати сіль і перець. Остудити суміш.

04

Приготоване тісто розкачати, викласти начинку, трохи при цьому залишивши краї, спочатку цибулю, потім гарбуз, в проміжки викласти сир. Залишені краї тіста загорнути, сформувавши бортики.

05

Змастити зверху тісто збитим яйцем. Залишки яйця змішати з вершками. Залити зверху пиріг. Поставити в духовку на 30-40 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв