Омлет по-бельгійськи - Image

Омлет по-бельгійськи

Кількість порцій: 2Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

За французьким рецептом омлет готується із обсмажених на сковороді злегка збитих яєць. Не прийнято у французів і додавати вершки або молоко, воду, борошно в яєчну суміш. Обсмажуються збиті яйця з одного боку на вершковому маслі до моменту, коли омлет майже повністю не густіє. Подача омлету являє собою згорнутий в трубочку або навпіл яєчний "млинець". Страва не повинна вийти занадто пишниою, на відміну від суфле, тому смажать омлет з відкритою кришкою. Існує думка, що справжній французький кухар в першу чергу повинен обов'язково вміти готувати саме омлет. Перед подачею можна додати начинку за смаком. Ми ж вам пропонуємо спробувати приготувати не класичний французький омлет, а бельгійський варіант цієї страви зі свіжими грибами і бужениною.

Продукти для рецепту

Буженина запечена
599.00

Буженина запечена

за 1 кг

Інгредієнти

Буженина запечена

100 г.

Масло вершкове домашнє

30 г.

Яйця курячі Eurogroup 10шт

3 шт.

Борошно 7 1кг

4 ст. л.

Вода мінеральна Девайтіс газована 2л

за смаком

Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Петрушка 70г

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Етапи приготування

01

Дрібно нарізати гриби і тушкувати на маслі 10 хв, додавши рублену петрушку, підсолити і поперчити.

02

Відокремити білки від жовтків, збити білки, а жовтки змішати з водою і борошном. Зробити тісто по консистенції як негуста сметана.

03

Перемішати гриби з білками і тістом, вилити суміш на сковорідку з маслом і під кришкою запекти омлет.

04

Перед подачею посипати омлет нарізаною бужениною.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв