
Мучкаліца
Сербська кухня на 80% складається з м'ясних страв, найчастіше в їх приготуванні використовують свинину, рідше - яловичину і баранину. Мучкаліца є справжньою кулінарною візитівкою Сербії. Готується вона зі свинини, бажано з шийки, на Балканах м'ясо обов'язково смажать на вугіллі, але можна приготувати його і в домашніх умовах. Блюдо виходить гострим і гарячим, чим довше тушкувати овочі і м'ясо, тим ніжніше вони будуть. Перед подачею на стіл мучкаліцу прикрашають листком петрушки і посипають зверху рубаною зеленою цибулею.
Інгредієнти
Свинина
1 кг.
Синя цибуля
3 шт.
Перець солодкий
10 шт.
Помідори
0,5 кг.
Часник
1 головка
Паприка
1 ч. л.
Петрушка
1 пучок
Перець чилі
2 шт.
Соняшникова олія
100 мл.
Цукор
2 ч. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
М'ясо нарізати невеликими шматками, посолити і поперчити, додати паприку.
02
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, посолити, тушкувати в маслі під кришкою з цукром до м'якості.
03
Перець очистити від насіння і перетинок, нарізати невеликими шматками, додати до цибулі, потушкувати під кришкою.
04
Додати очищені від насіння і шкіри нарізані помідори і часник. Тушкувати до легкого загустіння.
05
Додати м'ясо, тушкувати 30 хвилин на слабкому вогні. Додати перець чилі та петрушку.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів