Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Лахмаджун
Лахмаджун

Лахмаджун

Така дивна назва страви пояснюється тим, що батьківщина його Туреччина. Зазвичай лахмаджун - це корж з тіста, на яку викладають різну начинку. Головним інгредієнтом начинки тільки має бути м'ясо. Зазвичай це баранина. Ну і звичайно ж багато приправ у вигляді перцю та інших спецій. Також багато овочів: помідори, перець, цибулю. Все це робить страву дуже насиченою. Можна навіть подумати, що лахмаджун чимось нагадує шаурму. Тільки звичайно ж набагато краще, адже ви робите це своїми руками і з натуральних продуктів, до того ж свіженьку. Дуже ситна і чудова страва для всієї родини, яке порадує ваші шлунки, та й загалом вас.

Кількість порцій 80
Час приготування 12 хв

  1. 1. Вода — 1 ст.
  2. 2. Дріжджі — 1 ст. л.
  3. 3. Цукор — 1 ст. л.
  4. 4. Сіль — 2 ч. л.
  5. 5. Борошно — 2 ст.
  6. 6. Фарш (будь-який) — 350 г.
  7. 7. Цибуля — 1 шт.
  8. 8. Петрушка — 1 пуч.
  9. 9. Вершкове масло — 75 г.
  10. 10. Помідори — 2 шт.
  11. 11. Паприка — 2 ч. л.
  12. 12. Перець гострий — 1 шт.
  13. 13. Молоко — 0, 5 ст.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дріжджі розчинити в теплій воді, додати цукор. Залишити на 10 хвилин.

  2. Борошно просіяти, додати сіль, влити дріжджі. Поставити в тепле місце на 40 хвилин.

  3. Розділити тісто на невеликі шматочки, надавши кожному форму м'ячика і залишити на 30 хвилин.

  4. Для начинки у фарш додати перекручені на м'ясорубці цибулю, петрушку, томати, 2 види перцю, масло. Також посолити.

  5. Потім кожен шматочок тіста розкачати величиною з тарілку. Після цього викласти кожен шматочок тіста, змащений зверху маслом на деко. На тісто викласти тонким шаром 1-1,5 ст. л. начинки і розрівняти.

  6. Пекти потрібно 5-6 хвилин при температурі 200°С.

  7. Готові лахмаджуни згорнути рулетом й вичавити на них лимонний сік.