
Куряче філе з яблуками
Куряче філе з яблуками дуже проста, і в той же час, оригінальна смачна страва. Запечене в духовці куряче м'ясо часто зустрічається в багатьох кулінарних рецептах, але нерідко після приготування воно стає сухим. У нашому ж випадку завдяки яблукам куряче філе виходить дуже соковитим з солодкуватим присмаком, а молочна суміш робить страву ще більш ніжною і ароматною. Для приготування даного рецепту бажано використовувати яблука твердих сортів з яскраво вираженим кисло-солодким смаком. Блюдо найчастіше подається на вечерю, а також прекрасно підійде для святкового столу.
Інгредієнти
Куряче філе
1 шт.
Яблука
2 шт.
Цибуля
0,5 шт.
Молоко
100 мл.
Помідори
1 шт.
Часник
1 зубчик
Перець чорний мелений
за смаком
Куркума
за смаком
Сіль
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
Куряче філе і попередньо очищені яблука нарізати однаковими за розміром шматочками. Цибулю дрібно порізати.
02
Сковорідку змастити соняшниковою олією, викласти цибулю та філе.
03
Обсмажити на невеликому вогні 5 хвилин до рум'яності. Додати яблука і обсмажувати ще 3 хвилини.
04
Для заправки часник і помідор натерти на тертці, додати молоко, спеції та сіль, ретельно перемішати.
05
Куряче філе з яблуками і цибулею викласти у форму для запікання. Залити молочною сумішшю.
06
Запікати в духовці 10 хвилин при температурі 170°С.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів