
Консерви з риби
Чи знаєте Ви, що першовідкривачем цього різновиду заготовки став французький кухар Ніколя Франсуа Аппер близько двох століть тому. Саме він придумав чудовий метод тривалого зберігання продуктів – консервування. Зберігатися їжа в такому вигляді може місяцями, при цьому не втрачаючи своїх смакових якостей. Англійці з часом помістили консерви в бляшані банки. Ті самі, які ми щодня в достатку бачимо на полицях супермаркетів. І ось Вам прекрасна, а головне бюджетна альтернатива покупним рибним консервам з сумнівним складом. Піддаючись термічній обробці, свіжа тюлька перетворюється в ароматну, пряну і соковиту закуску, яка одним своїм виглядом викликає звірячий апетит.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Оцет Kuhne яблучний 5% 0,75л
100 мл.
Вода негазована Аквуля 2л
100 мл.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
100 мл.
Сіль Єгипет
1 ч. л.
Перець чорний Перший Ряд духмяний горошок 20г
3 гор.
Лист лавровий
1 шт.
Етапи приготування
01
Рибу ретельно промити. Почистити луску, відрізати голову, вичистити нутрощі. Знову добре промити.
02
Рибу помістити у велику каструлю з товстим дном. Приготувати маринад. У мисці змішати однакову кількість оцту, води і рослинної олії. Посолити, додати декілька горошин чорного перцю. Перемішати.
03
Залити рибу маринадом. Поставити ємність на повільний вогонь. Накрити її кришкою. Тушкувати на маленькому вогні 60 хвилин. Потім перевернути рибу, змінивши шари. Продовжити тушкувати до повного випару рідини (за часом вийде 60 хвилин).
04
За 10 хвилин до повної готовності, покласти в рибу лавровий лист. Зняти з вогню. Дати остигнути. Рибку викласти на тарілочку, полити олією, що утворилася після тушкування.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів