Чаклуни - Image

Чаклуни

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Чому білоруські деруни з м'ясною начинкою називаються саме "чаклунами" нам довідатись не вдалося, проте ми точно знаємо, що довго "чаклувати" над цією стравою вам не доведеться. Додати фарш в ці картопляні коржі зовсім не важко - ніякої особливої ​​вправності тут не потрібно. Найголовніше - підсмажити їх до золотистої скоринки і приємного хрускоту. В інших країнах, наприклад, у Польщі, чаклуни - це прозорі пельмені (точніше, прозоре у них тісто). Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити саме білоруську страву, яка наситить вас і ваших рідних. Чаклуни можна і навіть потрібно подавати зі сметаною і легким овочевим салатом.

Інгредієнти

М'ясний фарш

300 г

Цибуля

1 шт.

Картопля

8 шт.

Яйця

2 шт.

Борошно

2 ст.л

Сіль

за смаком

Мелений чорний перець

Рослинна олія для підсмажування

120 мл

Етапи приготування

01

Картоплю очистіть і натріть на дрібній терці. Трохи відіжміть її, якщо виділилося багато соку, щоб тісто не вийшло занадто водянистим.

02

Викладіть цю масу у глибоку миску, туди ж додайте борошно, сіль, перець, яйця. Все добре перемішайте.

03

Цибулю дрібно поріжте і з'єднайте з фаршем. Влийте в нього трохи води для соковитості, посоліть і поперчіть, перемішайте.

04

У сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладіть в розігріту олію частину картопляної маси у вигляді тонких оладок.

05

Потім з фаршу сформуйте невеликі коржики і викладіть їх зверху на картоплю.

06

На кожний м'ясний корж викладіть столовою ложкою ще трохи картопляної маси, так щоб вона закрила фарш з обох боків.

07

Коли деруни обсмажаться з одного боку до рум'яної скоринки, переверніть їх, накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і доведіть до готовності. Це займе ще приблизно 5-6 хвилин.

08

Подібним чином обсмажте всі деруни. Подавайте їх гарячими, можна разом зі сметаною.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Чаклуни – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua