
Калья
Калья - страва російської кухні, вперше згадується в джерелах XVI-XVII століть. Вважається, що це м'ясний або рибний суп, зварений на огірковому розсолі, що є прообразом розсольника. Але насправді рецептів приготування кальі існує кілька і вони досить різні. Свого часу це блюдо було вельми популярним, і часто подавалося на святковий стіл. Зараз воно практично вийшло з ужитку, і зустрічається в меню ресторанів досить рідко. У даному рецепті калья - легкий нежирный суп на основі бульйону. Але вона також готується з жирної риби, як морської, так і річкової, з додаванням ікри, а також з м'яса птиці або яловичих нирок.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Бульйон курячий Food Studio 500мл
1 л.
Палички овочеві Vita Verde Морква та селера 180г
1/4 шт.
Корінь петрушки
1 шт.
Морква
2 шт.
Огірки солоні
3 шт.
Борошно 7 1кг
1 ст. л.
Освіжувач повітря аерозольний Domo Східні спеції 300мл
за смаком
Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л
за смаком
Етапи приготування
01
Нарізати соломкою моркву, корінь петрушки, селеру, цибулю. Все обсмажити на олії.
02
Огірки, нарізані соломкою, приспустити в невеликій кількості води.
03
На окремій сухій сковорідці трохи обсмажити столову ложку борошна і розвести 2 ст. ложками готового бульйону.
04
Додати в бульйон борошно, овочі, огірки, спеції. Варити 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів