Іскандер-кебаб
Думаю, вам буде цікаво дізнатися, що ця страва прийшла до нас зі Сходу. Але має вона дуже давнє коріння. Готували цю страву ще до Різдва Христового. Існує навіть легенда назви цієї страви. Вона стосується походу Олександра Македонського на Анатолію (азіатські володіння Туреччиною). Полководець наказав жителям приготувати йому вечерю. Вони подали йому баранину з йогуртом і часником. Страва Македонському так сподобалася, що він наказав назвати куховарство на честь нього. Звідси і назва "Іскандер" - Олександр. З тим часів страва трохи змінилася, до нього стали додавати нові інгредієнти, але від цього вона стає тільки краща.
- 1. Яловичина — 500 г.
- 2. Помідор — 4 шт.
- 3. Олія соняшникова рафінована — 100 мл.
- 4. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- 5. Перець солодкий — 5 шт.
- 6. Лаваш грузинський — 1 шт.
- 7. Йогурт — 250 мл.
- 8. Перець чорний мелений — за смаком
- 9. Часник — 4 зубчики
- 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Яловичину залити водою і варити 1 годину. Після цього, м'ясо нарізати скибками, і на сковороді в соняшниковій олії обсмажити протягом 20 хвилин, посолити і поперчити.
Помідори натерти на тертці, викласти їх на сковороду і тушкувати 20 хвилин. Потім до помідорів додати раніше подрібнену цибулю і 2 зубчики часнику, тушкувати ще 10 хвилин.
Перець запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 180°C.
Шматочками нарізати лаваш. Видавити 2 зубчики часнику в йогурт і перемішати.
Викласти на тарілку м'ясо, лаваш, перець, полити йогуртом і соусом із помідорів.