
Індійські коржики наан
Чудові індійські коржики наан - це дуже смачна річ. Традиційно коржики наан подаються у вигляді закуски до супів, інших страв, а також, як самостійна страва з різними начинками: з фаршу, з баранини, з сиру, з картоплі. Коржики наан подаються змазаними розтопленим вершковим маслом. Дуже часто до них додають часник. Дуже вдало коржики наан поєднуються з йогуртом. Насправді рецептів приготування коржиків існує багато, але справжні коржики наан не повинні містити ні яєць, ні жирів тваринного походження. Ці чудові коржики відмінно впишуться у ваш раціон і на ряду з нашим звичайним хлібом будуть вашими улюбленими хлібцями. Приємного аппетиту!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
400 г.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
1 ч. л.
Сіль Єгипет
1 ч. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 ч. л.
Йогурт Фанні 2,2% 750г
2, 5 ст. л.
Вода негазована Аквуля 2л
130 мл
Масло вершкове домашнє
1 ч. л.
Етапи приготування
01
У теплій воді потрібно розчинити дріжджі і цукор. Залишити на декілька хвилин, щоб вони почали діяти.
02
Тим часом потрібно змішати всі інгредієнти, що залишилися. Сіль потрібно розчинити в йогурті або сметані і додати до борошна - добре перемішати, тісто має стати однорідним.
03
Потім тісто потрібно накрити серветкою і поставити в тепле місце, щоб воно підійшло.
04
Також, що важливо в приготуванні цієї страви - це спосіб випікання, тому що в оригіналі коржі наан випікають у спеціальній печі - тандур. Тому коржі краще випікати в дуже розігрітій духовці.
05
Коли тісто підійде, його потрібно розрівняти і розділити на 6 частин. Далі, кожен шматочок потрібно злегка обваляти в борошні, щоб вони не прилипали до рук.
06
Далі шматочки потрібно розкачати в пласти завтовшки 0,5 см. Потім розкатані коржі викласти на деко на 5-10 хвилин при температурі 225°С або на розпечену сковороду на 3-5 хвилин.
07
Коржі моментально змінюються, стають дуже апетитними з хрусткою скоринкою.
08
Готові коржики зверху намастити маслом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів