
Харчо з баранини
Суп -харчо традиційно готують їх яловичини. Цей дуже наваристий на спеціальній кислій основі суп завітав до нас із Грузії. Там в суп додають спеціально сушені сливи ткемалі. Вони ж і надають особливого смаку страви. Крім того, тут багато часнику і різноманітних трав: кінза, кориця, різні приправи. Тому суп виходить дуже пряний і запашний. А ще він набагато густіший, ніж звичайні супи, до яких застосовують золоте правило "в супі має бути половина рідини". У класичному варіанті рецепта є три інгредієнти, які не можна прибрати. Це яловичина, сливи і горіхи - відмінна риса саме грузинського супу. Однак зараз існує багато різних рецептів супу -харчо.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Грудинка бараняча
0,3 кг.
Рис пропарений
35 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
1 ст. л.
Томатна паста Marinado 25% 460мл
30 г.
Часник
3 шт.
Перець чилі червоний
5 г.
Кінза 70г
15 г.
Спеція Хмелі-сунелі
1 г.
Спеція Перець чорний мелений
1 г.
Гвоздика Auchan 10г
1 г.
Спеція Кориця мелена
1 г.
Аджика Marinado 450г
10 г.
Вода негазована Аквуля 2л
1 л.
Етапи приготування
01
Баранину нарізати на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, зварити бульйон. Цибулю дрібно нарізати, змішати її з перцем свіжомеленим, перемішати вручну.
02
Розігріти сковороду, налити рослинну олію, додати томатну пасту, пасерувати.
03
Дрібно нарізати часник і зелень, змішати. У киплячий бульйон додати суміш цибулі з перцем, половину нарізаного перцю чилі, заздалегідь замочений рис і томатну пасту. Варити до повної готовності.
04
За 5 хвилин до кінця приготування в суп додати суміш зелені і часнику, половину перцю чилі, корицю, хмелі-сунелі, гвоздику і аджику. Довести до готовності. При подачі прикрасити зверху свіжою зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів