
Грибна запіканка
Серед всіляких запіканок грибні займають одне з лідируючих місць завдяки своєму тонкому аромату і надзвичайній апетитності. Для грибних запіканок підійдуть свіжі, сушені, солоні і мариновані гриби. Додатковими інгредієнтами можуть бути макарони, м'ясо, сир, картопля, кабачки, крупи і т.д. Зробити смак страви самим яскравим і незабутнім дозволять правильно підібрані трави та спеції. У будь-якому випадку потрібно пам'ятати: велика кількість трав і спецій може перебити ніжний аромат грибів. Взагалі, в приготуванні грибних запіканок будь-яка господиня, знаючи, з чим добре поєднуються гриби, може дати собі безмежну свободу.
Інгредієнти
Макарони
300 г.
Гриби
400 г.
Яйця
4 шт.
Молоко
100 мл.
Соняшникова олія
за смаком
Сухарі панірувальні
за смаком
Цибуля
1 шт.
Сир твердий
100 г.
Сіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Етапи приготування
01
Гриби помити, порізати. Викласти на сковороду, змащену соняшниковою олією.
02
Цибулю почистити, помити, порізати кубиками і додати до грибів. Смажити 20 хвилин. Посолити, поперчити, перемішати.
03
Макарони злегка обсмажити на олії, постійно помішуючи. Залити макарони окропом і посолити. Вимкнути вогонь і залишити на 20 хвилин.
04
Форму змастити соняшниковою олією і посипати панірувальними сухарями.
05
Макарони і гриби остудити. Викласти у форму половину макаронів. Зверху - смажені гриби з цибулею. Потім ще половину макаронів.
06
Збити яйця з молоком. Додати трохи солі і перцю. Залити яєчно- молочною сумішшю запіканку. Зверху посипати тертим сиром.
07
Поставити в розігріту духовку на 50 хвилин при температурі 150°C.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів