
Лазанья з габузом
Коли настає гаряча пора гарбуза, всі одразу починають шукати хороші і оригінальні рецепти, в яких можна його використовувати. Якщо ви шанувальник цікавих страв, тоді вам стане в нагоді рецепт лазаньї з гарбузом. По-перше, він досить простий, і підійде навіть для тих, хто ще ніколи не не пробував готувати лазанью. По-друге, як відомо, гарбуз містить безліч корисних речовин, деякі навіть не знайдеш у будь-якому іншому продукті, тому потрібно його їсти, поки є можливість. Ви можете подавати лазанью навіть як самостійну страву, оскільки вона виходить досить ситною. А можна зробити легкий соус чи заправку на ваш смак.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Гарбуз Хоккайдо
300 г.
Волоський горіх
50 г.
Сир Пирятин Сметанковий твердий 50%
за смаком
Борошно 7 1кг
30 г.
Масло вершкове домашнє
20 г.
Молоко 2,5% 900г
400 г.
Мускатний горіх Еко мелений 10г
5 г.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л
35 г.
Етапи приготування
01
Почистити гарбуз від шкірки, натерти на великій тертці. Потім приготувати соус бешамель: розтопити вершкове масло, обсмажити на ньому борошно до золотистого кольору. Залити гаряче молоко та добре розмішати. Потім додати перець, мускатний горіх та сіль. Дати покипіти 5 хвилин.
02
Пластини лазаньї опустити в киплячу підсолену воду на 3-4 хвилини. Щоб пластинки не склеїлися, додати пару столових ложок олії. Залити соус у форму, покласти лист лазаньї, на неї тертий шар гарбуза, порізані великими шматками волоські горіхи, полити знову соусом та посипати тертим твердим сиром.
03
В цій послідовності викласти всі листи лазаньї та гарбуз. Верхній шар рясно посипати нарізаними горіхами та тертим твердим сиром. Запікати у духовці хвилин 25 при температурі 170°С.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів