Шоколадний торт без випічки - Image

Шоколадний торт без випічки

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 35 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Хочемо поділитися з вами рецептом такого чудового шоколадного торта без випічки. Даний рецепт сподобається тим, у кого є деякі проблеми з випічкою в духовці. Адже для приготування даного торта вам не буде потрібно пекти бісквіт. Основою торта нам послужить печиво савоярді. До речі, це бісквітне печиво і воно є основою для багатьох французьких десертів. Вже сама наявність цього печива в десерті предзнаменує королівський смак. Для приготування даного тортика вам не буде потрібно багато часу, проте смак страви буде неперевершений. Поєднавши шматочок такого торта з чашкою кави ви отримаєте неземне задоволення ввечері після важкого робочого дня.

Продукти для рецепту

Печиво Bonomi Савоярді 400г
177.80 - 199.00

Печиво Bonomi Савоярді 400г

400 г

Інгредієнти

Печиво Bonomi Савоярді 400г

100 г.

Шоколад чорний Maxim's 39г

170 г.

Сир Mlekoma Маскарпоне 250г

250 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

100 мл.

Цукрова пудра Aro 250г

1 ст. л.

Волоський горіх

70 г.

Какао-порошок Аромікс 100г

1 ч. л.

Кава розчинна 70г

2 ч. л.

Лікер Старий Ринок кавовий 30% 0,5л

30 мл.

Етапи приготування

01

Спочатку, щоб просочити печиво савоярді потрібно розчинну каву розвести в 200 мл. теплої води і додати кавовий лікер. Маскарпоне збити з молоком і цукровою пудрою. Плитку шоколаду з горіхами розтопити в мікрохвильовці. З'єднати з маскарпоне і розмішати до однорідності, щоб вийшов шоколадний крем. Поставити в холодильник для загустіння.

02

Форму викласти пергаментом. Кожне печиво швидко занурити у кавову суміш і викласти на дно форми. Десерт поставити в холодильник, щоб добре просочився.

03

Зверху довільно викласти нарізані шматочки ананаса, потім-крем. Посипати горіхами. Повторити шар з печивом і ананасом. Верхній шар - крем. Розрівняти його по поверхні і поставити торт у холодильник на декілька годин.

04

Після цього звільнити торт від форми та готувати шоколадну стрічку. Для цього потрібно розтопити 70 г. шоколаду. Спочатку необхідно розтопити 2/3 від усієї кількості, а решту третину шоколаду додати у вже розтоплений шоколад. Розмішувати до тих пір, поки маса не стане абсолютно однорідної консистенції. Викласти шоколад у корнетики. Вирізати з пергаменту стрічку, рівну висоті і діаметру торта.

05

Зробити довільне штрихування шоколадом на стрічці. Покласти стрічку в холодильник на 5 хвилин.

06

Через 5 хвилин обернути торт стрічкою по всьому діаметру, шоколадом всередину, злегка притиснути і розгладити. Поставити торт в холодильник на півгодини. Зняти пергамент із застиглою стрічки, посипати верх какао.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв