Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка європейська весна › Часниковий суп-пюре
Часниковий суп-пюре

Часниковий суп-пюре

Ви не помилилися. Суп дійсно часниковий, не цибульний. Приготувавши цей легкий супчик, Ви отримаєте ситну страву з насиченим часниковим смаком і ніжною кремовою консистенцією. Якщо бажаєте, щоб суп був більш густим, додайте до картоплі, що вариться, одну столову ложку борошна. Або зменшите кількість доданого бульйону. При подачі до столу прикрасьте суп зеленню петрушки. Хрусткі сухарики – відмінне доповнення до страви. Для цього поріжте білий хліб на дрібні кубики і обсмажте в олії, в якій був попередньо обсмажений роздавлений зубок часнику. Потім трохи підсушіть грінки на деку в духовці. І все, простий у приготуванні, ароматний часниковий суп-пюре готовий.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Курячий бульйон — 800 мл.
  2. 2. Молоко — 100 мл.
  3. 3. Вершки (жирність 20-22%) — 200 мл.
  4. 4. Картопля — 3 шт.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  6. 6. Часник — 1 головка
  7. 7. Вершкове масло — 2 ст. л.
  8. 8. Оливкова олія — за смаком
  9. 9. Зелень петрушки — за смаком
  10. 10. Cіль — за смаком
  11. 11. Мелений білий перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Головку часнику очистити від лушпиння, але на часточки не розбирати.

  2. У фольгу для запікання помістити головку часнику, полити зверху 1 чайною ложкою оливкової олії. Загорнути фольгу і поставити її випікатися в духовку, розігріту до 180°С, близько 30-35 хвилин.

  3. Після чого часник розгорнути і остудити. Потім акуратно зрізати верхівки, а м'якоть видавити в миску.

  4. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Картоплю очистити і нарізати великими кубиками.

  5. У каструлі розтопити вершкове масло, а також налити трохи оливкової олії. Далі викласти цибулю, трохи посолити і поперчити, і обсмажити до м'якості.

  6. Додати картоплю, перемішати і влити гарячий бульйон. Потім суп довести до кипіння, зменшити вогонь, і варити приблизно 10-15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Трохи посолити і поперчити за смаком.

  7. Після чого в каструлю з супом викласти запечений часник і перемішати. Влити молоко і знову перемішати.

  8. За допомогою блендера перебити суп в пюре прямо в каструлі.

  9. Знову поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, періодично помішуючи. Влити туди ж вершки, перемішати і прогріти, але не кип'ятити.

  10. Готовий суп спробувати на смак і при необхідності додати сіль і перець за смаком.