
Буженіна
Це поширена в російські кухні страва. Характеризується запіканням шматка м'яса. В нашому випадку використовується свинина. Зрозуміло, що запечене м'ясо є набагато кориснішим, ніж просто смажене. Крім того, приправлене духмяними спеціями, такими як ароматний перець та різноманітна зелень, воно й справді манить своїм ніжним ароматом. Така буженіна буде чудовою прикрасою столу на будь-яке свято і може запросто слугувати доповненням до другої страви. Крім того, таке м'ясо добре поєднуватиметься з ніжним соусом та смачним свіженьким шматочком чорного хлібця. Такою стравою ви зможете насититись вдосталь, позбавитись відчуття голоду та зарядитись енергією на цілий день.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Свинина котлетна натуральна
800 г.
Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л
30 г.
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
30 г.
Лист лавровий
2 шт.
Часник
5 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Приправа Vegeta Natur для свинини 20г
за смаком
Етапи приготування
01
М'ясо ретельно промити, відрізати сало та плівку, щоб воно було ідеальним. Прорізати в ньому хаотично ножем глибокі отвори під часник - по всій площі.
02
Зубчики часника відділити від серцевин, порізати на великі шматочки та помістити в отвори буженіни. Та якнайглибше.
03
Далі зробити маринад. В кастрюлю з м'ясом кинути олію, оцет, лавровий лист, сіль, перець та приправи за смаком. Потім ретельно перемішати і максимально просочити м'ясо маринадом.
04
Тепер взяти фольгу, в два шари, і зробити місткість. Кінці дуже щільно зігнути. В цю місткість покласти буженіну. Далі покласти місткість на деко.
05
Потім накрити м'ясо фольгою і поставити в попередньо нагріту до 200°C духовку на 70 хвилин. Через 70 хвилин зняти верхню фольгу та залишити на 10 хвилин, після чого вимкнути духовку і дати м'ясу так постояти.
06
Тепер буженіна готова. Дістати буженіну та порізати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів