Млинці дріжджові "Мереживні" - Image

Млинці дріжджові "Мереживні"

Кількість порцій: 8Час приготування: 4 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Хто ж не любить цю традиційну і стародавню страву російської кухні?! Напевно, складно знайти таку людину. Млинці - популярна страва до різних свят, та й не тільки. Їх можна смажити навіть просто на сніданок. Тільки більш класичний варіант млинців робиться із звичайного тіста. Ми ж пропонуємо з дріжджового. Тоді млинці виходять пишні і повітряні. Ще теплі млинці подавайте до столу або ж із звичайним маслом, або зі сметаною, або варенням. А можна замотати в них сир і запекти в духовці. У кожному разі страва буде дуже смачною і соковитою завдяки дріжджовому тісту. Вдало для приємного проведення часу за чашкою чаю, какао або молока.

Інгредієнти

Молоко

1000 г.

Борошно

500 г.

Дріжджі сухі

11 г.

Яйця курячі

2 шт.

Цукор

2 ст. л.

Сіль

1 ч. л.

Рослинна олія

2 ст. л.

Вершкове масло

50-70 г.

Етапи приготування

01

Підігріти молоко. У 0,25 склянки теплого молока розвести дріжджі, додати 1 чайну ложку цукру і дрібку солі. Поставити опару в тепле місце, щоб "підійшла".

02

Яйця збити з цукром. Додати дріжджі. Добре перемішати. Додати тепле молоко. Потім всипати борошно і добре збити міксером або вінчиком так, щоб тісто вийшло без грудочок. Додати рослинну олію і ще раз добре перемішати. Накрити тісто і поставити в тепле місце.

03

Тісто має підійти 3-4 рази (2-3 години). Підійшло - перемішати, підійшло - перемішати. Останній раз перемішати і відразу почати випікати млинці.

04

Розігріти сковорідку. Перший раз змастити шматочком сала. Ополоником налити в центр сковорідки тісто і, злегка повертаючи сковорідку, розлити тісто по всій поверхні. Випікати на середньому вогні близько 1 хвилини. Потім перевернути млинець на іншу сторону. Випікати так само. Готові млинці, поки вони ще гарячі, змащувати вершковим маслом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Млинці дріжджові "Мереживні" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua