
Банановий татін
Якщо вам сьогодні хочеться чогось цікавого, то пропонуємо спекти вам десерт банановий татін. Рецепт татіну прийшов до нас з французької кухні і зайняв почесне місце. Існує дуже цікава французька легенда походження пирога. І справді, процес приготування пирога дуже цікавий і незвичайний, так як запікається татін як би "навиворіт". До речі, скажемо вам по секрету, зараз дуже модно пекти такі перевернуті пироги, які і називаються татін. Ви залишитеся задоволені цими ароматними м'якими розплавленими бананами в карамелі. А як вони поєднуються разом з цією хрусткою скоринкою листкового тіста - просто неможливо встояти перед цією смакотою. Татін можна подавати зі збитими вершками, як варіант.
Інгредієнти
Борошно
230 г.
Банани
4 шт.
Вершкове масло
210 г.
Яєчний жовток
1 шт.
Цукор
75 г.
Вершки
50 мл.
Холодна вода
6 ст. л.
Сіль
1 щіпка
Етапи приготування
01
Змішати борошно з сіллю, яєчний жовток збити з холодною водою.
02
У борошно з сіллю додати нарізане кубиками вершкове масло (160 г.) і збитий з водою жовток. Замісити тісто, поставити його на 30 хвилин у холодильник.
03
Очищені банани нарізати кружечками і покласти у форму для запікання.
04
На сковорідці розтопити 50 г. вершкового масла і 75 г. цукру. Довести карамель до кипіння, постійно помішуючи. Влити вершки і варити, помішуючи, 1 хвилину. Залити банани карамеллю.
05
Розкачати тісто за розміром трохи більше, ніж форма для випікання. Накрити тістом банани, сформувати стінки пирога, загинаючи краї всередину.
06
Поставити татін в розігріту до 200°C духовку. Випікати 20-25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів