
Баклажани з м'ясом у горщиках
Овочі та м'ясо - ідеальне поєднання. А доповнення у вигляді сиру і сметани подарує будь-якій страві вишуканий смак. Важливо також знати: щоб запіканка не пригоріла, обов'язково верхнім шаром потрібно укладати овочі, наприклад цибулю, вона пускає під час готування сік, і не дає пригоріти страві. Інший варіант - накрити горщики фольгою. Баклажани, які ми використовуємо в рецепті, досить часто застосовують в кулінарії, особливо добре овоч поєднується з м'ясом. Проте, в XVI столітті, європейці невміло відносилися до синього плоду, що і послужило тому, що його вважали отруйним. Навіть виникали сумніви про майбутнє застосування баклажана. У вас таких сумнівів точно не з'явиться, адже сьогодні відомо, що "синенькі" (так назвали баклажан росіяни) не лише смачні, але і дуже корисні, а ще і низькокалорійні.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яловичина піджарка
600 г.
Баклажан
500 г.
Цибуля
1 шт.
Картопля фасована
600 г.
Сир твердий Грана Падано 32%
100 г.
Сметана ХМЗ 20%
100 мл.
Бульйон Еко Велика ложка грибний 11г
400 мл.
Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Баклажани помити. Потім нарізати кубиками. Висипати в миску. Посолити. Залишити на 20 хвилин.
02
Картоплю і цибулю очистити. Нарізати. Обсмажити. Перекласти в іншу ємність. Потім обсмажити баклажани.
03
М'ясо нарізати шматочками. Посолити. Обсмажити окремо від овочів. Підготувати горщик. Скласти інгредієнти шарами: картопля з цибулею, м'ясо, баклажани. Зробити таких декілька шарів.
04
Залити інгредієнти водою (бульйоном). Натерти сир. Додати до нього сметану. Змішати. Полити сумішшю запіканку. Відправити до розігрітої духовки (200ºС ). Готувати 30 хвилин, не накриваючи кришкою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів