
Печений інжир з червоним вином, горіхами і маскарпоне
Всім знайомий інжир – азіатська солодка ягода. Але мало хто знає, що цей цінний плід іменують і фігою, і смоковницею, і винною ягідкою. Фігове дерево настільки невередливе, що цей чагарник може чудово виростати в квартирі на підвіконні, а щасливий володар цієї рослини – насолоджуватися смаком свіжого плоду. Особливо приємний на смак печений інжир. Хрустка м'якоть, що тане в роті, і ніжна шкірка ароматного плода не залишить нікого байдужим. Скуштувати його Ви можете в пропонованому рецепті разом з червоним сухим вином, волоськими горіхами і італійським сиром маскарпоне. Прекрасний варіант низькокалорійного, вишуканого, а головне корисного італійського десерту.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вино Giacondi червоне сухе 12% 3л
200 мл
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
10 мл
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г
Інжир сушений
450 г
Волоський горіх
50 г
Сир Mlekoma Маскарпоне 250г
100 г
Етапи приготування
01
Інжир помити і розрізати на половинки. У каструлю додати вино, оцет і цукор, поставити на середній вогонь. Варити, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додати в каструлю половинки інжиру і варити ще близько 5 хвилин.
02
Духовку розігріти до 190 градусів. Горіхи подрібнити в блендері. Перелити сироп з фруктами у форму для випічки, посипати горіхами і поставити в духовку. Запікати близько 25-30 хвилин. Потім дістати з духовки і дати охолонути протягом 15 хвилин. Викласти інжир на тарілки, полити соусом і прикрасити сиром.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів