Спаржа, запечена з беконом і сиром - Image

Спаржа, запечена з беконом і сиром

Кількість порцій: 10Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Спаржу як лікувальну рослину знали ще в античні часи. Власне, і садили її з такою метою. В епоху Відродження її вважали афродизіаком і тому заборонили вживати ченцям. Крім своїх поживних якостей, спаржу часто садять і як декоративну рослину. Головний плюс спаржі - це клітковина. Крім цього вона багата вітамінами А, К, Е, а також калієм, магнієм і залізом. І при всьому цьому спаржа залишається низькокалорійним продуктом. Що може бути краще? Об'єднавши такий корисний продукт із живильним і смачним беконом, ви отримаєте дуже цінну і смачну страву, яку можна готувати як на сніданок чи обід, так і до легкої вечері.

Інгредієнти

Спаржа (біла або зелена)

300 г.

Сир (Пармезан)

50 г.

Бекон

10 полосок

Етапи приготування

01

Якщо спаржа біла, тоді потрібно очистити її шкірку, зелену - чистити не треба. Далі відламати тверду частину спаржі.

02

Спаржу покласти в киплячу воду і варити її протягом 5 хвилин.

03

Після чого зняти спаржу з вогню, дати їй охолонути. Остуджену спаржу обернути в смужку бекону.

04

Твердий сир натерти на дрібній терці.

05

У деко, змащене соняшниковою олією, скласти спаржу обгорнуту беконом і зверху засипати натертим сиром.

06

Деко поставити в духовку, розігріту до 180°C і випікати приблизно 20 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Спаржа, запечена з беконом і сиром – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua