
Скандинавські бублики з кардамоном
В скандинавських країнах традиційно прийнято додавати у випічку, будь то плюшки, бублики або печиво, пряність кардамон. Здавна її прозвали райським зерном завдяки приємному, цитрусовому смаку і високому вмісту ефірних масел. Саме тому фінська і шведська випічка відрізняються особливим ароматом. Випікати бублики необхідно до золотистої скоринки. Спечені ласощі можна полити глазур'ю з розтопленого білого шоколаду, перемішаного з тертим імбиром або корицею. Скандинавські бублики з кардамоном однаково смачні й ароматні як тільки спечені, так і холодні.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
5 ст. л.
Вершки Селянські ультрапастеризовані 20% 500г
1,5 ст. л.
Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г
1 ст. л.
Яйце куряче С0 1шт
0,5 шт.
Масло вершкове домашнє
за смаком
Кардамон Еко 6г
2 шт.
Висівки Nordic пшеничні 160г
0,5 ст. л.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
0,5 ст. л.
Сіль морська Kamis в млинку 90г
за смаком
Етапи приготування
01
Розігріти сковороду, обсмажити коробочки кардамону протягом 1-2 хвилин, струшуючи. Витягнути насіння з коробочок, розтовкти в ступі.
02
Залити дріжджі з дрібкою цукру 0,25 ст. теплої води, розмішати, залишити на 5-10 хвилин.
03
Масло розтопити, трохи остудити.
04
У миску просіяти 3 ст. л. борошна, додати сіль, висівки, кардамон, перемішати. В окремій мисці змішати теплі вершки і яйця, збити. Додати дріжджі, перемішати. У центр гірки влити вершкову суміш, додати масло, перемішати.
05
Замісити тісто, поступово додаючи борошно, що залишилося, перекласти тісто на стіл, присипаний борошном, розім'яти тісто. Перекласти тісто в миску, посипати борошном, накрити рушником, прибрати на 2 години в тепле місце.
06
Тісто розділити на кілька частин, кожну скачати в ковбаску, з'єднати кінці, защипнути, щоб вийшов бублик.
07
Деко застелити пергаментом, змастити маслом, викласти бублики на деко. Накрити трохи вологим рушником зверху, настояти 30-40 хвилин.
08
Бублики змастити сумішшю збитого яйця і вершків, випікати протягом 20 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів