
Салат із руколи з холодним стейком і рокфором
Для цього салату не обов'язково використовувати гриль. Можна підсмажити м'ясо на сковороді, стейки попередньо розрізають на 4 частини, щоб швидше приготувалися і не були занадто сухими. Для того щоб листя руколи швидко не розмокнули, соус подають окремо або поливають їм готову страву безпосередньо перед подачею на стіл. Руколла - це дуже соковита і смачна пряність, ідеально підходить до м'яса, запеченого на грилі, також відмінно поєднується з сирами. Але корисна і смачна тільки свіжа зелень рукколи. Приготований салат з додаванням руколи, їсти потрібно відразу, тому що довгий час ця зелень не зберігається.
Інгредієнти
Кетчуп
1 ст. л.
Гірчиця зерниста
2 ст. л.
Цукор
1 ч. л.
Сік лимонний
2 ст. л.
Оцет бальзамічний
2 ст. л.
Олія оливкова
30 мл.
Філе яловичини
500 г.
Рукола
2 пучка
Сир рокфор
125 г.
Сіль
1 ч. л.
Перець чорний мелений
0,5 ч. л.
Етапи приготування
01
Для приготування соусу, змішати в мисці кетчуп, гірчицю, цукор, подрібнений часник, лимонний сік, оцет, олію, сіль і перець. Все ретельно перемішати.
02
Розрізати навпіл два великих стейка, натерти сіллю і перцем. Змастити деко олією, викласти м'ясо, відправити в духовку на кілька хвилин, перевертаючи періодично.
03
Витягнути м'ясо, викласти його на листя руколи на тарілці, залити соусом, посипати зверху сиром.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів