
Риба по-польськи
Риба по-польськи являє собою припущені, тобто відварені в невеликій кількості рідини (вода повинна лише злегка покривати рибу) в щільно закритому посуді порційні шматки рибного філе, які подають із соусом з натертих відварних яєць, розтопленого вершкового масла, лимонного соку і подрібненої петрушки. Корисна, дієтична, проста у приготуванні страва. Риба, приготована за цим рецептом, отримала визначення "по-польськи" від назви ароматного яєчно-масляного соусу, який гармонійно доповнює смак риби, перетворюючи відварну рибу в ніжну і оригінальну страву. Рибу для цього рецепта можна використовувати будь-яку, але краще морську і нежирну.
Інгредієнти
Рибне філе
500 г.
Вершкове масло
100 г.
Яйця
2 шт.
Лимон
за смаком
Петрушка
за смаком
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Рибне філе порізати на порційні шматки. У сковороду налити півсклянки кип'яченої води, додати трохи солі і покласти рибу. Припустити 15 хвилин.
02
Зварити яйця круто, залити холодною водою і почистити.
03
Масло викласти в глибоку миску, розтопити.
04
Для соусу яйця натерти на тертці і покласти в розтоплене масло. Додати сіль, лимон, подрібнену зелень. Перемішати.
05
Викласти рибу на блюдо і полити її соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів