Роли з креветками й ікрою тобіко - Image

Роли з креветками й ікрою тобіко

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Суші - це улюблена багатьма страва. Суші бувають з різними начинками. Сьогодні пропонуємо вам приготувати роли c креветками й ікрою тобіко. Ікра тобіко - це японська назва ікри риб, що відносяться до сімейства летючі риби. Вона є корисним морським делікатесом. Містить легко засвоювані цінні білки, жири, мінеральні солі, фосфор і калій, мікроелементи, весь комплекс вітамінів. Ікру рекомендують вживати при недокрів'ї, виснаженні, під час вагітності та при великих фізичних навантаженнях. Таким чином, приготувавши сьогодні роли c креветками й ікрою тобіко, ви наситите ваш організм всіма корисними речовинами. Ця страва поживна і одночасно з цим дієтична, так як від неї неможливо погладшати.

Продукти для рецепту

Рис круглозернистий
47.90 - 60.60

Рис круглозернистий

за 1 кг

Інгредієнти

Рис круглозернистий

300 г.

Оцет рисовий Akura 200мл

2 ч. л.

Креветки Delfin чищені заморожені 200г

500 г.

Ікра летючої риби Vici Тобіко червона заморожена 500г

50 г.

Водорості норі Katana морські сушені 5 листів

6 шт.

Сіль Єгипет

за смаком

Вода негазована Аквуля 2л

350 мл.

Цукор Ваш Цукор 10кг

2 ч. л.

Огірок короткоплідний

1 шт.

Сир Філадельфія 500г

100 г.

Лимон

0,5 шт.

Імбир маринований

30 г.

Васабі

за смаком

Етапи приготування

01

Для початку потрібно приготувати рис. Промити рис під проточною водою, залити 350 мл. холодної води, довести до кипіння на великому вогні, потім накрити кришкою і варити 12 хвилин.

02

Після того як рис зварився, дати йому настоятися під кришкою ще 10 хвилин.

03

Приготувати заправку для рису: з'єднати по 2 чайні ложки рисового оцету, теплої води та цукру. Все добре перемішати, до розчинення цукру.

04

У готовий гарячий рис влити заправку, добре все перемішати і остудити.

05

Креветки промити під прохолодною водою.

06

У каструлі довести до кипіння воду, додати 1-2 чайні ложки солі і сік половини лимона. Потім викласти у воду креветки і варити 5-7 хвилин з моменту закипання.

07

Огірок помити, очистити від шкірки і нарізати тонкими смужками.

08

Креветки остудити і почистити.

09

Підготувати листи норі - відрізати від кожного листа 1/3 частини (використовується велика частина). Розподілити рис тонким шаром на норі, залишивши 2 см. зверху.

10

По центру розподілити 1-2 чайні ложки ікри тобіко.

11

Зверху ікри викласти смужку огірка і креветки.

12

Додати м'який сир, використовуючи кулінарний мішок.

13

Акуратно і щільно згорнути рол. Готовий рол залишити полежати на 7-10 хвилин швом вниз.

14

Потім роли розрізати на 6 рівних частин і подавати з маринованим імбирем і васабі.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв