
Лобіо
Лобіо до нас прийшло з Грузії. Як і всі страви цієї кухні, воно відрізняється великою кількістю прянощів. Але це тільки робить страву більш смачною і навіть особливою. Лобіо можна робити з різної квасолі: як молодої, так і вже достиглої, червонох. Також лобіо в Грузії - це загальна назва квасолі (мабуть, від цього і пішла назва страви). І хоч у цій страві немає м'яса (як зазвичай буває в грузинській кухні), але як багато тут різних овочів і трав! Вони так чудово наповнюють страву, що її цілком можна приймати як самостійну. До того ж квасоля дуже ситна, і робить такою всю страву. Тож якщо вам грузинська кухня до душі, тоді ще один рецепт летить у вашу записну книжку.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Насіння Насіння України Цибуля-порей Осінній велетень 1г
1 шт.
Перець Капія Червоний солодкий
1 шт.
Морква
1 шт.
Горіх волоський очищений
50 г.
Суміш рослинних олій Naturli органічна 200г
2 ст. л.
Кетчуп Salvest 530г
3 ст. л.
Лист лавровий
1 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Перець червоний
за смаком
Етапи приготування
01
Квасолю замочити у воді на ніч. Промити і варити з лавровим листом 1,5 год. Воду злити. Лук і перець нарізати кубиками, моркву – соломкою.
02
Обсмажити цибулю і моркву в розігрітому маслі 4 хв. Додати перець, кетчуп і всі прянощі, готувати 5 хв. Горіхи розтовкти в ступці, додати до овочів, перемішати.
03
До овочів додати квасолю, кінзу і подрібнений часник. Прогріти 4 хв.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів