Лябан - Image

Лябан

Кількість порцій: 8Час приготування: 7 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Лябан - східна кисломолочна закуска. Готують її з сиру (отриманого з овечого, козиного молока) і скачують в кульки. Основні інгредієнти страви малодоступні в нашій країні, тому, як і ізраїльтяни, ми пропонуємо приготувати лябан з класичного, без якихось добавок, йогурту. Покривають лябан чорнушкою, паприкою, кунжутом, - діло смаку. Вцілому, східну страву зготувати просто, єдине - доведеться декілька днів почекати, коли сирні кульки будуть готові до вживання. Але, ефект не змусить вас довго чекати. Намазавши на шматочок хліба, і поливши зверху олією, сирну кульку ви поринете в атмосферу східної казки.

Інгредієнти

Йогурт

1,5 л.

Чорнушка

1 ст. л.

Оливкова олія

100 мл.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Підготувати друшляк. Вистелити на ньому у декілька разів складений шматок марлі. Влити класичний йогурт. Накрити кришкою. Залишити на 5 годин.

02

Після цього, отриману сироватку (ту, що витекла з йогурту) вилити в окрему ємність. Йогурт посолити. Краї марлі зв'язати в міцний вузол.

03

Підвісити на дерев'яну ложку. Помістити над ємністю. Помістити в холодильник на день.

04

Потім змочити руки в рослинній олії. З однієї столової ложки скачати кульки. Скласти в скляну ємність. Кожен шар посипати насінням чорнушки. Залити оливковою олією.

05

Помістити в холодильник. Зберігати 7 днів.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Лябан – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua