
Крекери з маком і чеддером
Крекери бувають солодкі або солоні. У тісто для солоних крекерів додають тертий сир, для солодких крекерів - коричневий цукор, подрібнені горіхи, мед. Тісто вимішувати потрібно не довго, щоб після випічки печиво виходило розсипчастим. Крекери можна вживати в їжу як самостійний продукт, так і використовувати їх для приготування різних закусок і салатів. Крекери з маком і сиром виходять ароматними та смачними і дуже подобаються дітям. Таке печиво чудово підійде до звичайнісінького вечірнього чаювання.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
150 г.
Борошно кукурудзяне Сто Пудов 500г
50 г.
Мак харчовий
1 ст. л.
Сіль Єгипет
0,25 ч. л.
Розпушувач тіста Добрик 15г
0,25 ч. л.
Масло вершкове домашнє
125 г.
Сир Armando Чеддер
200 г.
Вода негазована Аквуля 2л
6 ст. л.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Сіль морська Kamis в млинку 90г
за смаком
Етапи приготування
01
Змішати в мисці обидва види борошна, сіль, мак і розпушувач. Розм'якшене масло нарізати на шматочки, додати в миску з борошняної сумішші, вручну замісити тісто.
02
Додати в борошняну суміш натертий сир і 4 ст. л. води. Перемішати. Якщо тісто сухе, додати ще трохи води.
03
Викласти тісто на стіл, розкачати, згорнути навпіл, знову розкачати. Так повторити кілька разів. Розкачати в тонкий лист, розрізати на дві частини. Кожну половину згорнути в рулет, загорнути в харчову плівку, прибрати на 1 годину в холодильник.
04
Духовку розігріти до 200°C. Викласти тісто на стіл, присипаний борошном. За допомогою формочки вирізати крекери. Викласти печиво на деко, застелене папером і змащене маслом.
05
Яйце збити з невеликою кількістю води, змастити крекери яєчною сумішшю, зробити виделкою отвори в крекерах, посипати морською сіллю.
06
Випікати протягом 12-14 хвилин до золотистого кольору. Охолодити готове печиво. Перед випіканням нової партії крекерів необхідно охолоджувати щоразу пергамент.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів