
Клафуті в мікрохвильовій печі
У Франції кулінарію порівнюють з мистецтвом, і як зразок відмінного смаку, вона гордо демонструє всьому світу унікальні, витончені страви. Різноманітність десертів цієї країни приголомшує, але пропонуємо зупинитися на приготуванні популярного пирога з фруктовою начинкою. Наповнювати випічку можна будь-якими ягодами на ваш смак, хоча, в класичному варіанті використовують свіжу вишню і обов'язково з кісточкою, для посилення аромату. Уперше печений десерт створили в Ліможе (місто у Франції) в 19 столітті, відтоді він поширився по всій території країни. Популярність охопила страву миттєво, і тоді кулінари придумали рецепт з використанням інших ягід і фруктів (персик, груша, яблуко), назвавши десерт "флонярд".
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
25 г.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
1 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
40 г.
Цукор ванільний Auchan 8г
1 ч. л.
Ром Pott 54% 0,7л
1 ст. л.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
100 мл.
Ягоди Годжі
за смаком
Етапи приготування
01
Замісити тісто з таких інгредієнтів: яйце, 25 г. борошна, 40 г. цукру, 1 ст. л. алкоголю (ром або портвейн), 100 мл. нежирних вершків. Замісивши рідке тісто, додати ягоди за смаком (залежно від розміру форм).
02
Використовувати ягоди можна і заморожені, заздалегідь розморозивши (хвилин 20). Форми змастити олією. Укласти в них тісто.
03
Відправити клафуті до мікрохвильової печі. Готувати при повній потужності 3-4 хвилини. Як тільки тісто підніметься - дістати з печі. Потім воно трохи опуститься. Подавати теплим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів