Калья - Image

Калья

Кількість порцій: 8Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Калья - страва російської кухні, вперше згадується в джерелах XVI-XVII століть. Вважається, що це м'ясний або рибний суп, зварений на огірковому розсолі, що є прообразом розсольника. Але насправді рецептів приготування кальі існує кілька і вони досить різні. Свого часу це блюдо було вельми популярним, і часто подавалося на святковий стіл. Зараз воно практично вийшло з ужитку, і зустрічається в меню ресторанів досить рідко. У даному рецепті калья - легкий нежирный суп на основі бульйону. Але вона також готується з жирної риби, як морської, так і річкової, з додаванням ікри, а також з м'яса птиці або яловичих нирок.

Інгредієнти

Курячий бульйон

1 л.

Корінь селери

1/4 шт.

Корінь петрушки

1 шт.

Морква

2 шт.

Огірки солоні

3 шт.

Борошно

1 ст. л.

Східні спеції

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Етапи приготування

01

Нарізати соломкою моркву, корінь петрушки, селеру, цибулю. Все обсмажити на олії.

02

Огірки, нарізані соломкою, приспустити в невеликій кількості води.

03

На окремій сухій сковорідці трохи обсмажити столову ложку борошна і розвести 2 ст. ложками готового бульйону.

04

Додати в бульйон борошно, овочі, огірки, спеції. Варити 20 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Калья – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua