
Імбирний хліб
Імбирний хліб - це скоріше ароматно-пряний кекс. Він володіє дуже вираженим специфічним імбирним смаком. Імбирний хліб вам сподобається і буде одним з ваших найулюбленіших солодких хлібів. Дуже чудово ввечері випити чашечку чаю з шматочком такого хліба. До імбирного хлібу добре підійдуть чаї з фруктовими добавками. Але з імбирним хлібом звичайний чорний чай теж дуже добре поєднується. Цей хліб ще й дуже корисний. Адже до його складу входить імбир. А імбир містить ефірні олії, вітаміни C, B1, B2 і незамінні амінокислоти. Пекучий смак обумовлений смолистими речовинами-гінгеролами, які розріджують кров і сприяють схудненню. Тому додавати імбир зараз не тільки модно, але і як бачимо корисно.
Інгредієнти
Коричневий цукор
6 ст. л.
Рослинна олія
6 ст. л.
Мед
6 ст. л.
Яйце
1 шт.
Борошно
270 г.
Розпушувач тіста
1, 25 ч. л.
Сода
1\4 ч. л.
Імбир мелений
1 ч. л.
Кориця мелена
3\4 ч. л.
Окріп
125 мл.
Етапи приготування
01
Змішати цукор, рослинну олію, мед. Додати яйце і гарненько взбити отриману суміш.
02
Змішати борошно, розпушувач тіста, спеції, соду, додати киплячу воду, повільно помішуючи.
03
Помістити тісто у форму.
04
Розігріти духовку до 170°С. Форму для випікання змастити маслом. Випікати 25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів