
Тушкована бараняча гомілка
З баранини готують дуже багато різних страв. Її використовують для приготування смажених і тушкованих страв, супів і бульйонів. Але особливо цінують це м'ясо народи Сходу. Вони готують з баранини свої фірмові страви. Ще б, адже, баранина калорійна, володіє прекрасними кулінарними і харчовими якостями. У ній міститься велика кількість білків, мікро-і макроелементів. Вона дуже багата фтором, залізом і практично не містить холестерину. Сьогодні ми будемо готувати тушковану баранячу гомілку. Біле вино наситить м'ясо неймовірним ароматом. А насичений смак баранини підкреслять різноманітні спеції: базилік, чебрець, розмарин. Відмінним гарніром до тушкованої баранячої гомілки стануть різноманітні овочі.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Гомілка бараняча
1 шт.
Бульйон Vitana овочевий 1,1кг
1 л.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
200 мл.
Помідори черрі Polan мариновані 660г
3 шт.
Стебло селери
100 г.
Морква
100 г.
Цибуля
100 г.
Часник
1 зуб.
Анчоуси Rizzoli солоні 850г
3 шт.
Паста томатна Metro Chef концентрована 28% 4,5кг
20 г.
Соус Cirio Песто 190г
30 г.
Гірчиця ВХС Вінницька 125г
5 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
140 мл.
Перець чилі червоний
10 г.
Лист лавровий
1 шт.
Чебрець Metro Chef подрібнений 60г
4 шт.
Розмарин 50г
4 шт.
Перець Мрія чорний горошком 20г
1 г.
Базилік Kotanyi подрібнений 9г
за смаком
Насіння Seedera Кресс-салат Широколистий 1г
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно проколоти кожен помідор зубочисткою та залити теплою оливковою олією. Додати часник, розмарин та чебрець, залишити маринуватися на дві години. На оливковій олії обсмажити в сотейнику гомілку до появи скоринки. Перекласти у форму для запікання.
02
В сотейник кинути нарізану моркву, цибулю та селеру. Перемішати, при цьому додати томатну пасту. Влити вино, злегка проварити та влити бульйон, додати часник, перець чилі, по дві гілки чебрецю і розмарину, перець горошком, лавровий лист. Довести до кипіння та залити соусом голяшку.
03
Тушкувати гомілку півтори години при цьому перевертаючи її з одного боку на інший, при температурі 180ᵒC. Соус процідити та потримати на невеликому вогні 10-15 хвилин.
04
Гомілку покласти на тарілку та полити соусом. Викласти поруч очищені від шкірки помідори черрі, прикрашені зверху згорнутими анчоусами. Хаотично полити песто (його краще зробити самостійно: пробити в блендері до однорідності 100 мл. оливкової олії, 50 грам базиліка, 10 грам часнику і щіпку солі). Додати трохи гірчиці, прикрасити базиліком і крес-салатом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів