Болгарські овочеві котлети - Image

Болгарські овочеві котлети

Кількість порцій: 5Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Слово "котлети" майже у всіх асоціюється виключно з м'ясом, однак овочеві котлети, приготовані за даним рецептом, нічим не поступаються м'ясним. Рецепт овочевих котлет сподобається як вегетаріанцям, так і просто тим, хто хоче влаштувати розвантажувальний день. Котлети виходять дуже ситні. Поєднання відвареної картоплі і баклажанів надає страві ніжність і насиченість смаку. Овочеві котлети з кабачків і картоплі не варто недооцінювати: по-перше, це дійсно смачно і апетитно, по-друге, досить маловитратно, особливо в сезон, а по-третє, таке блюдо може виступати і як гарнір, і як закуска, і як гарячий сніданок.

Інгредієнти

Баклажани

3 шт.

Картопля

5 шт.

Сухарі панірувальні

200 г.

Вершкове масло

30 г.

Петрушка

1 пучок

Соняшникова олія

за смаком

Перець чорний мелений

1/2 ч. л.

Лимонна кислота

1/2 ч. л.

Сіль

за смаком

Яйця

2 шт.

Етапи приготування

01

Картоплю очистити, нарізати великими шматками. Варити в підсоленій воді 15 хвилин.

02

Баклажани очистити і нарізати кільцями. Воду довести до кипіння, додати лимонну кислоту і баклажани. Проварити 2 хвилини. Баклажани злегка обсмажити на вершковому маслі.

03

Картоплю і баклажани подрібнити в блендері. Петрушку дрібно посікти.

04

У глибокій мисці змішати пюре, панірувальні сухарі, зелень, додати сіль і перець.

05

Для панірування збити виделкою яйця, посолити. Окремо на пласку тарілку насипати сухарі.

06

З отриманого фаршу зліпити котлети. Вмочити їх у яйце, обкачати в панірувальних сухарях. Обсмажити на розігрітій олії з обох боків до рум'яної скоринки.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Болгарські овочеві котлети – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua