
Суп із баранини з горохом, фрикадельками і томатом
Це рецепт супу з азербайджанської кухні. Для супу доцільно використовувати лопаточну частину і грудинку. При замочуванні гороху на ніч, на стакан гороху в миску слід додати 1/2 чайної ложки соди. Завдяки цьому, будь-який горох розвариться. Не забудьте добре промити від соди горох і тільки після цього кидайте його в суп. Горох може викликати здуття живота, але щоб уникнути неприємних явищ в кишечнику, рекомендується додавати в суп багато дрібно нарізаного кропу. У фрикадельки можна додати сушену м'яту, це додасть супу специфічний аромат і смак. Під час готування страви важливо, щоб усі інгредієнти були свіжі та екологічно чисті.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баранина ребро
600 г.
Рис пропарений
100 г.
Горох колотий
100 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
2 шт.
Помідори рожеві фасовка
300 г.
Морква
1 шт.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Зелень мікс 100г
1 пучок
Етапи приготування
01
Горох замочити у воді на ніч. М'ясо відділити від кісток. Зварити бульйон з кісток.
02
Процідити бульйон. Довести до кипіння, всипати горох, варити до готовності гороху, додати за смаком сіль.
03
Відварити рис до напівготовності.
04
М'ясо пропустити через м'ясорубку. Додати до м'яса рис, сіль і перець, яйце, перемішати всі інгредієнти, зробити фрикадельки. Додати до супу.
05
Цибулю нашаткувати, обсмажити на розігрітій сковороді з додаванням бульйону. Додати цибулю в суп. Варити 3 хвилини.
06
Моркву натерти на тертці, додати в суп, варити протягом 5 хвилин.
07
З помідорів зняти шкірку, додати в суп, варити 10 хвилин. Готовий суп при подачі прикрасити подрібненою зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів