
Пиріг з куркою і грибами в горщиках
Такої оригінальної смакоти Ви ще точно не пробували. Погодьтеся, будь-яка їжа, запечена в горщиках, виходить набагато ефектніше, має більш виражений смак і насичений аромат, ніж приготовлена, припустимо, на сковороді або в сотейнику. А якщо це ситний пиріг з начинкою із курки, грибочків і зеленого горошку – смачніше подвійно. Цікава подача страви робить його ще і дуже апетитним: щедра м'ясна начинка з овочами – знизу, листкове тісто-кришечка – зверху. «Середина» пирога виходить дуже соковитою, оскільки всі інгредієнти тушкуються в молоці, а ріпчаста цибуля робить м'ясо ще ніжнішим. Якщо у Вас немає в арсеналі горщиків, їх можна замінити на керамічну жароміцну форму.
Інгредієнти
Тісто листкове дріжджове
250 г
Масло вершкове
25 г
Куряче філе
250 г
Цибуля ріпчаста
80 г
Гриби
200 г
Борошно пшеничне
30 г
Молоко
15 мл
Кмин
10 г
Жовток яєчний
1 шт.
Зелений горошок
30 г
Перець
за смаком
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Гриби помити і нарізати кубиками. Тісто повністю розморозити. Розкачати тісто і вирізати з нього 4 кола, трохи більші, ніж горщики для запікання.
02
Куряче філе нарізати кубиками або скибочками. У сковороді розтопити масло і обсмажити курку до готовності. Перекласти курку на тарілку.
03
Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. На сковороду викласти цибулю і смажити близько 5 хвилин. Додати гриби і зелений горошок. Тушкувати близько 10 хвилин. Додати до овочів борошно, перемішати, потім додати молоко. Додати спеції, довести до кипіння і тушкувати близько 5 хвилин.
04
Курку перекласти до грибів разом з кмином, тушкувати 2 хвилини. Розігріти духовку до 220 градусів. Відокремити жовток від білка і трохи збити жовток виделкою. Перекласти начинку в 2 горщика і зверху накрити 2 кружальцями тіста кожен. Щільно заліпити краї і зверху змастити жовтком. Випікати 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів