Гаспачо із буряком і печеним перцем - Image

Гаспачо із буряком і печеним перцем

Кількість порцій: 1Час приготування: 5 год 20 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Можна сказати, що наша національна кухня не така багата на перші страви. Звичайно, існують варіанти, але все ж іноді хочеться спробувати і щось більш незвичайне і цікаве. Таке, як, наприклад, гаспачо. Це традиційна перша страва іспанської кухні. Її особливість у тому, що подають гаспачо холодним, а також те, що хоча ця страва і відноситься до перших, все одно вона досить густа. До того ж, овочі в гаспачо практичні сирі. Їх не варять, а просто ошпарюють або злегка підрум'янюють. Така незвичайна страва викличе інтерес навіть у найвимогливіших любителів поїсти. Ви можете додати зелень або ж сметанку за смаком.

Інгредієнти

Помідори

3 шт.

Болгарський перець

1 шт.

Буряк (середніх розмірів)

1 шт.

Цибуля

1 шт.

Часник

1 зубчик

Бальзамічний оцет

2-4 ст.л.

Оливкова олія

3 ст. л.

Сіль

за смаком

Цукор

за смаком

Етапи приготування

01

Буряк відварити. Почистити.

02

Цибулю, часник почистити.

03

Перець запекти з усіх боків, покласти в целофановий кульок, залишити холонути до теплого. Шкірку зняти.

04

Поки печеться перець, обшпарити помідори, очистити від шкірки. Нарізати всі підготовлені овочі і скласти в блендер.

05

Посолити, додати трохи цукру, полити оливковою олією (приблизно 3 ст. л.) і все ретельно перемолоти.

06

Спробувати на смак і додати сіль, цукор або оцет. Поставити в холодильник настоюватися на кілька годин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Сібас, запечений у фользі

Сібас, запечений у фользі

2

30 хв