Гарбузова запіканка - Image

Гарбузова запіканка

Кількість порцій: 4Час приготування: 50 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Як же чудово, що золота осінь дарує нам багатий урожай чудових овочів. Одним з найцінніших дарів осені є гарбуз – корисний, багатий вітамінами продукт, з якого можна приготувати багато смачних страв. Пропонований рецепт запіканки, як Ви здогадалися, теж з гарбуза, точніше з гарбузового пюре, яке складе прекрасну компанію ароматному сиру і свіжій зелені. Така яскрава запіканочка – кращий спосіб урізноманітнити свій звичайний сніданок в холодний осінній день, адже вона одним своїм виглядом і настрій підніме, і енергією зарядить. А якщо додасте в неї не менш корисний і натуральний продукт – знежирений кисломолочний сир, то отримаєте цікаву страву з ніжним смаком для Ваших дітей.

Інгредієнти

Гарбуз

700 г

Яйце куряче

2 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Олія рослинна

20 мл

Сир

100 г

Петрушка

20 г

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками. Зварити гарбуз у підсоленій воді до м'якості. Подрібнити його блендером до стану пюре.

02

Духовку розігріти до 175 градусів. Яйця розбити, відокремити жовтки від білків. Додати в гарбузове пюре 2 жовтки і ретельно перемішати. Збити 2 білки до стану піни і додати в суміш, обережно перемішати.

03

Цибулю і петрушку помити, дрібно нарізати. Сир натерти на крупній тертці. Змастити форму для запікання олією і помістити в неї гарбузово-яєчну суміш. Зверху посипати цибулею, тертим сиром і петрушкою. Помістити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Гарбузова запіканка – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua