Тістечка "Пташине молоко"
- 1. Яйця — 5 шт.
- 2. Цукор — 1.5 ст.
- 3. Борошно — 1/2-2/3 ст.
- 4. Сода — 0,5 ч. л.
- 5. Рослинна олія — 0.5 - 1 ст. л.
- 6. Сік лимона — 0,5 шт.
- 7. Желатин — 1 ст. л. (з гіркою)
- 8. Чорничне варення — 2 ст. л.
- 9. Молочний шоколад — 1/2 плитки
- 10. Шоколад чорний — 150 г.
- 11. Вершки малої жирності (10-15%) — 125 мл.
- 12. Вода — 0,5 ст.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Приготувати бісквіт. Білки (2 шт.) Збити міксером в міцну піну.
Потім потроху додавати цукор і ванільний цукор, і збивати до тих пір, поки цукор не розчиниться.
Жовтки (2 шт.) Трохи збити міксером. Додати їх до білкової маси. Перемішати.
Потім поступово додавати просіяне борошно з содою. Заважати лопаткою знизу вгору до однорідного стану.
Форму роз'ємну змастити олією і застелити папером. Викласти тісто. Розрівняти.
Випікати в попередньо розігрітій до 180°С духовці до готовності. Перші 20 хвилин не заглядати в духовку! Готовність перевіряти сірником.
Приготувати формочки. Стаканчиком, щоб його окружність збігалася з окружністю форми, вирізати 6 кружечків з готового тіста.
Бісквіт покласти у формочки (можна для кексів), з паперу зробити бортики. Білий аркуш формату А4 скласти уздовж 2 рази і розрізати на смужки. Готові бортики поставити в формочки (кінці можна скріпити скріпкою, якщо сильно розходяться).
Приготувати суфле. Желатин залити невеликою кількістю води (приблизно 0,5 склянки). Дати набрякнути.
Потім підігріти його на вогні до розчинення (не кип'ятити!), постійно помішуючи. Охолодити до кімнатної температури.
Білки (3 шт.) збити з додаванням цукру (2/3 ст.) і лимонним соком до стійких піків.
Додати охолоджений желатин. Перемішати вінчиком.
Заповнити білим суфле до країв дві формочки (суфле налити на бісквіт). Поставити в морозилку.
Суфле, що залишилось, розділити на 2 частини. В одну додати чорничне варення. Перемішати до однорідного стану. Заповнити ним 2 формочки. Поставити в морозилку.
В іншу частину додати приблизно половинку плитки розтопленого на паровій бані молочного шоколаду (можна навіть з горішками). Перемішати до однорідного стану, заповнити ним останні 2 формочки.
Залишити в морозилці на 20-30 хвилин, поки суфле добре не застигне.
Приготувати шоколадну глазур (за бажанням). Чорний шоколад розламати на шматочки, помістити в каструлю або іншу ємність і поставити на водяну баню.
Додати вершки і готувати, постійно помішуючи, поки шоколад не розтопиться і не з'єднатися з вершками. Головне - довести масу до однорідного стану.
Потім глазур слід остудити. Як тільки вона стане більш тягучою, використовувати для прикраси.
З шоколаду можна зробити медальки для прикраси (шоколад розтопити, вилити медальки (або будь-які фігурки), дати застигнути. Прикраса готова.