
Яблочно-грушевая шарлотка
Ох, вже ця французька шарлотка. Володарка сердець ласунів. Легенда свідчить, що цей солодкий яблучний пиріг з бісквітного тіста був випечений французьким кондитером своїй коханій Шарлотті. Яблука як головний компонент шарлотки – одні з найбільш доступних і корисних фруктів, відомих людству, тому цей смачний десерт користується великою популярністю далеко за межами своєї батьківщини. Найбільш вдалим сортом для приготування шарлотки є, звичайно ж, антонівські пружні яблучка. Властива їм легка кислинка чудово доповнює приємну солодкість бісквіта. Ми ж пропонуємо трошки змінити класичну рецептуру цього відомого на весь світ пирога і додати в начинку ароматні груші.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Кефір Зарог 2,5% 870г
120 мл.
Сода харчова 500г
3 г.
Лимон
10 г.
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
200 г.
Груші Світ фруктів сушені різані 200г
200 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
400 г.
Кориця Еко мелена 20г
3 г.
Етапи приготування
01
Яйця з цукром і кефіром збити міксером. Додати соду, погашену лимонним соком, просіяне борошно і корицю. Довести тісто до однорідної консистенції.
02
Яблука та груші помити, очистити і нарізати шматочками. Викласти фрукти в форму і залити тістом. Духовку розігріти до 200°C. Поставити форму з пирогом в духовку і випікати близько 40-45 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів